Колись я була переконана, що зробити смачний бульйон неймовірно важко. Мої експерименти зазвичай перетворювалися на каламутну рідину з сумнівним ароматом, а м'ясо нагадувало підошву. Саме через це я купувала звичайними супами з пакетиків, хоча дуже хотіла про ту саму наваристу, прозору та запашну юшку, яку можна було скуштувати в гарних закладах.
Ситуація кардинально змінилася, коли я натрапила в інтернеті на сайт Майстер вдома. Ресурс вражав різноманіттям рецептів! Гортаючи публікації, я натрапила на той самий — «Рецепт яловичого бульйону з галушками». І хоч я зосередилася виключно на бульйоні, технологія приготування став для мене справжнім одкровенням.
Ось як усе відбувалося:
1. Як було зазначено з [я придбала яловичину на кістці — мені порадили взяти голяшку. Поклала м'ясо в каструлю та залила холодною водою, щоб м'ясо було повністю вкрите.
2. Нагрівала вміст на сильному вогні. І тут найголовніше — прибрати утворений накип, що утворився. У минулому я пропускала цей крок, і юшка завжди була мутною.
3. Зменшила вогонь до мінімуму, до стану ледь помітного булькання. Поклала цілу цибулину, морквину, запашний лавровий лист, духмяний перець і дрібок солі. Томила страву майже на три години, накривши каструлю.
4. Процідила готовий бульйон. На подив, він був ідеально прозорим, з насиченим янтарним забарвленням і неймовірним духом, що вся квартира наповнилася затишком.
Відтоді я варю його регулярно і з великим задоволенням. Його використовую як базу для крем-супів та заправок, або просто самостійною стравою, яку я сервірую з рубаною зеленню та сухариками. І щоразу, коли зачерпую ложку свого кулінарного шедевру, я згадую портал, що став для мене провідником у світ справжнього кухарського мистецтва.
Історія про те, як я опанувала яловичий бульйон